De geschiedenis van FamilyGrass

Het begin van FamilyGrass

FamilyGrass is opgericht door Rene van Hinthum eind 2019 als opvolger van Easigrass. Easigrass is een van oorsprong Engels bedrijf en omwille van de Brexit en de verwachte logistieke struggles is uitgeweken naar een compleet nieuw merk: FamilyGrass. Family Grass heeft het hoofdkantoor in Nederland en heeft zich direct aangesloten bij de European Turf Group (ETG), welke een onderdeel is van Recreational Systems International (RSI), beide eveneens met een hoofdkantoor in Nederland. Door deze alliantie is er een Europees netwerk van dealers waardoor schaalvoordeel ook voor FamilyGrass te realiseren is. Hierdoor kunnen er voor een goede prijs kwalitatief hoogwaardige producten exclusief voor FamilyGrass ontwikkeld worden.

Op 1 januari 2020 is FamilyGrass Nederland voor het eerst aan de Nederlandse markt gepresenteerd tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

 

De samenwerking met ETG en RSI

FamilyGrass kenmerkt zich door laagdrempelige aanpak, grote kennis van productontwikkeling en uitstekende prijs – kwaliteit verhouding. Zo wordt zeer natuurgetrouw kunstgras ontworpen, dat door het groot inkopen en de logistiek dicht bij huis te houden zeer betaalbaar kan worden aangeboden.

Door de samenwerking met ETG en daarmee ook RSI is er een enorme hoeveelheid aan kennis en ervaring op het gebied van sport, spel en recreatie aanwezig waar het gaat om bodemgebruik en bodemmateriaal. De kennis resulteert in productontwikkelingen en duurzaamheidsinitiatieven. Zo is het product portfolio van FamilyGrass uitgebreider dan alleen kunstgras. Hybride gras en Multi Court panels behoren ook tot de mogelijkheden. En de innovaties blijven komen…

 

De achtergrond van Rene van Hinthum

Rene heeft technische aardwetenschappen in Delft gestudeerd en is daarmee ingenieur op het gebied van bodemkwaliteit. Zodoende neemt FamilyGrass kunstgrasinstallatie projecten aan op alle soorten onderlagen, van extreem droog tot extreem vochtig.

Rene is ooit begonnen met het adviseren en laten aanleggen van kunstgrassportvelden in Nederland en nam deel aan de Werkgroep Kunstgras, die de NOC*NCSF onder andere adviseert aan welke normen sportkunstgrasvelden moeten voldoen.

Vanuit zijn kennis en passie voor kunstgras heeft hij enkele jaren diverse kunstgras producten voor Easigrass ontwikkeld. In 2017 won René de Technical Support Award. Ook binnen FamilyGrass is Rene de drijvende kracht in het designteam achter de productontwikkelingen bij kunstgras.